Hey Motorrijder !!!!

Ook een beetje moe van het altijd alleen rijden, of steeds over dezelfde wegen?
Wil je je blik eens verruimen?
Weet je hoeveel toerritten er in Nederland per jaar worden georganiseerd?
Weet je wel wat de nationale Toerkalender is?
Wel eens de Eifel, de Ardennen of een ander stukje echt met de motor verkend?
Ben je er wel eens met een gezellige groep motorrijders op uit getrokken?

NEE !!!

Tijd dus voor wat nieuwe ideeën. Met andere woorden: Tijd om te gaan denken aan het lidmaatschap van een motorclub.
TIJD OM TE GAAN DENKEN AAN M.C. 'T MOTORRIJERKE!!!

De vereniging

M.C. 't Motorrijerke is een motorclub, opgericht in 1972, en aangesloten bij de KNMV.
Het toerrijden staat bij ons bovenaan.
Dat houd in dat in clubverband diverse toertochten worden verreden door heel Nederland en daarbuiten. Tevens organiseren wij voor onze leden diverse kampeerweekenden naar mooie streken in binnen en buitenland.
Het rijden in clubverband gebeurt bij ons op een verkeersveilige manier, want veiligheid staat bij ons voorop.
Zo proberen we de beginnende motorrijder ook te begeleiden naar een ervaren rijder.
Maar ook de ervaren rijder is bij ons van harte welkom.

(De club eind jaren '90)                                          (De club begin jaren '70)

Het clubhuis

Het vertrouwde clubhuis aan de Piushaven in Tilburg is niet meer, maar we hebben een nieuw onderkomen gevonden in het gebouw van Rolita. We hebben dus een nieuw clubhuis!

Rolita is een stichting die opkomt voor lichamelijk gehandicapten en die in hun gebouw avonden voor die doelgroep organiseert. Dat doen ze voornamelijk op de dinsdag- en zaterdagavonden. Kijk maar eens op www.rolita.nl om meer over deze stichting te weten te komen.
Aangezien hun clubgebouw op vrijdagavond niet gebruikt wordt heeft Rolita ons aange boden dat wij op vrijdagavond gebruik mogen maken van hun onderkomen. Ook is hun onderkomen beschikbaar als wij op zondagmorgen willen vertrekken voor een motorrit.

rolita.large.jpg

Adres: Matterhornstraat 1, 5022 PA Tilburg

Elke vrijdagavond is er de clubavond, waar men ideeën kan uiten of opdoen over toerritten e.d. Tevens is het reuze gezellig om gewoon met mede-motorrijders-(sters) onder het genot van een drankje en een hapje over van alles en nog wat te keuvelen, waarbij de motor natuurlijk voorop staat.

In het winterseizoen is het clubhuis de plaats waar menig evenement plaats vindt, van een Barbeque, tot voorlichtingsavonden over zaken die met het motorrijden te maken hebben.
Tenslotte verschijnt er iedere maand een clubblad, waarin je alle nieuwtjes over de club kunt lezen.

Wat organiseren wij zoal ?

In april is er ons jaarlijkse Internationale Kruikentreffen. Een gezellig weekend waar ca. 300 motorrijders uit o.a. Nederland, Duitsland, Belgie, Engeland, Luxemburg elkaar ontmoeten.
In maart organiseren wij onze Voorjaarsrit en in september onze Tilburg Toerrit.
Deze ritten zijn ongeveer 200 km lang.
In juni worden de wekelijkse zomeravondritjes georganiseerd, van ongeveer 80 km.
Aan deze tochten kan door elke motorrijder worden deelgenomen en staan dan ook op de KNMV. Toerkalender.

Alleen voor eigen leden organiseert de club diverse kampeer weekenden, zoals o.a. het Hemelvaartweekend, Paasweekend, Pinksterweekend en het Clubweekend.
Daarnaast is er tijdens het seizoen heel wat wat te doen, zoals bijvoorbeeld het rijden van een tocht bij andere verenigingen of volgens een eigen gekozen route een tochtje maken. (zie onze evenementenkalender)

Ons clubhuis biedt op vrijdag avond daarnaast natuurlijk een uitstekende faciliteit voor onze jaarlijkse BBQ's feestjes en alle andere gelegenheden die we kunnen verzinnen.

club.large.jpg